10 Apr
2022

Dit zijn de beste NASCAR-teams voor 2022

Category:NASCAR

Hendrick Motorsports was onbetwist het beste team in de Cup Series en hoewel het onmogelijk is om te voorspellen welke teams het meeste uit de Next Gen-auto’s kunnen halen kun je er van uit gaan dat Hendrick Motorsports sterk voor de dag zal komen in de eerste race.

Kijken we verder dan Hendrick dan zien we een aantal andere teams die goed voor de dag zullen komen in de NASCAR Cup-serie aan het begin van het seizoen 2022.

Roush Fenway Keselowski Racing

Coureur Brad Keselowski achter het stuur maakt tegenwoordig het verschil bij RFK Racing, een team dat zonder Keselowski wellicht tot de middenmoot zou zijn veroordeeld. 

Hij verving Ryan Newman die zijn vorm nooit meer vond na een bijna catastrofale crash tijdens de Daytona 500 in 2020. Keselowski won al eerder in de 35 Cup Series en 39 Xfinity Series en neemt die winnaarsmentaliteit duidelijk mee naar de Cup Series. 

De andere helft van het team is Chris Buescher in de nummer 17 Ford. Buescher won in 2016 op Pocono in zijn 27e Cup Series-start en heeft sindsdien niet meer kunnen meedoen voor de winst. Hij zorgt echter goed voor zijn auto en finishte in maar liefst 27 van de 36 races en eindigde als 19e in het klassement, zijn beste prestatie in vijf seizoenen.

Zach Catanzareti Photo, CC BY 2.0 https://creativecommons.org/licenses/by/2.0, via Wikimedia Commons

Team Penske

Het verlies van Keselowski door zijn transfer naar RFK Racing deed pijn voor Team Penske, maar dat betekent niet dat veteranen Ryan Blaney en Joey Logano het slecht doen. Zij eindigden een jaar geleden op de zevende en achtste plaats respectievelijk in het eindklassement. Logano, de kampioen van 2018, heeft in totaal 27 races gewonnen. Blaney won vorig jaar drie keer, waaronder tweemaal op rij aan de vooravond van de playoffs. Ze vormen samen een formidabel duo.

Team Penske verving Keselowski door Austin Cindric, die de afgelopen twee seizoenen als eerste en tweede eindigde in de Xfinity Series. Hij is pas 23 jaar en zou dus voor lange tijd een rol moeten kunnen spelen in de Cup Series.

Stewart-Haas Racing

Aric Almirola won in New Hampshire, maar SHR had verder weinig succes in het seizoen 2021. Vooral Kevin Harvick voldeed niet aan de verwachtingen, zeker als je je realiseert dat hij eerder negen overwinningen boekte. Maar toch, op 46-jarige leeftijd kun je er van uitgaan dat Harvick de eveneens ervaren racer Kyle Larson nog steeds kan bijblijven. 

De rest van de Stewart-Haas line-up bestaat uit ervaren rot Aric Almirola, Chase Briscoe en Cole Custer. Almirola zakte van 18 top-10 finishes naar slechts vijf, wat erop wijst dat de problemen bij Stewart-Haas structureel zijn.

Zach Catanzareti Photo, CC BY 2.0 https://creativecommons.org/licenses/by/2.0, via Wikimedia Commons

Custer beleefde een inzinking en Briscoe is misschien een seizoen te vroeg uit de Xfinity-series gepromoveerd. Maar met een leeftijd van respectievelijk 24 en 27 jaar geven ze Tony Stewart en Gene Haas voldoende perspectief op een betere toekomst.